Moodle i danske folkebibliotekerne har vist sig at være en rimelig stor udfordring at knække. Godt nok kører Randers Bibliotek nu deres intranet og projektnet på en Moodle 1.9 platform indenhus (huset.randersbib.dk)- men forankringsprocessen er ikke nem. Det er et stort skridt i en organisation, som har været vant til mail, Word og fællesdrev pludselig at skulle være aktivt deltagende på en social webplatform, hvor de enkelte grupper selv har hovedansvaret for, hvordan de ønsker deres arbejdsrum skal udformes og bruges. Projektrummene har været dem, der har fungeret bedst, måske fordi der typisk her er en projektleder, som tager ansvaret på sig.
Den borgervendte del har i flere år været nogle åbne læringsrum af meget svingende kvalitet - fra halvdårlige til ringe ;)
I løbet af 2010 er vi gået i gang med at forberede de åbne læringsrum til at støtte op om Lær mere om it netværkets metode (it-formidler.dk), samt at skulle fungere som en fælles platform åben for alle bibliotekernes vejledere - desuden har vi smidt alle læringsrummene ind i en projekt om Mobil informationskompetence (bit.ly/MobileLiteracy), og tilbudt alle rummene som startgrundlag for en fælles elæringsplatform for folkebibliotekerne (mulig Centralbiblioteksopgave 2011).
Sidste lille step er et 2011 projekt, hvor jeg håber at vi kan få etableret en fælles Moodle 2 platform, hvor en række biblioteker skal producere og afvikle mobilrelaterede borgerintroduktioner (Læs mere om projektet her: http://huset.randersbib.dk/mod/forum/discuss.php?d=2847 ) opbygget efter Lær mere om it metoden, men udvidet så de fungerer også for borgeren hjemme i stuen (vi nærmer os tankegangen bag OU's Open Learn) (http://www.open.ac.uk/openlearn/ .
Så på mange måder er vi på rette vej, men hele korthuset kan på den anden side også vælte med et par uheldige systembeslutninger i forhold til en fælles biblioteksplatform - kryds fingre - så vi ikke havner på en tilfældig cms-platform...