intranet de centre

intranet de centre

per Joan Queralt -
Nombre de respostes: 3
Imatge Traductors
El meu centre és una mica especial: està obert de 9 a 21h quasibé tots els dies de l'any (sí, fins i tot a l'estiu o les "vacances" de Nadal o Setmana Santa) així que la comunicació entre el professorat no és fàcil. Hi ha professors que mai no coincidim perquè uns treballen al matí i altres a la tarda (o a l'inrevés). De manera que usem un curs del Moodle que utilitzem pels cursos a distància com a intranet.
És un curs social que gira al voltant d'un fòrum social en el qual quasibé cada dia s'hi publiquen les informacions que tothom ha de conèixer (sempre n'hi ha de coses noves a dir): novetats, imprevistos, recordatoris d'actuacions, convocatòria de reunions, hi pengem les actes dels claustres, etc. En principi és la direcció qui hi escriu coses, però tothom qui vol pot respondre o iniciar algun debat nou.
També hi tenim recursos i activitats. Entre els primers hi ha documents que anem fent (projecte formatiu, RRI, etc) o enllaços a cursos sobre Moodle per a ser consultats pel professorat. I entre les activitats hi tenim consultes (ara decidirem si deixar o no el nom d'usuari anterior just quan entres al sistema) o wikis.
La veritat és que els wikis ens estan donant molt bon resultat: els hem usat per a què el professorat hi deixi dades (quanta loteria vol cadascú) o per discutir i valorar un tema (tutories presencials al centre).
Quant a la participació és bastant desigual: tot i que al fòrum hi ha pràctiment un mínim d'una notícia diària per part de direcció, el professorat hi participa molt de tant en  tant. La seva participació és més alta, però, als wikis o a les consultes.

Enguany hem iniciat una ampliació d'aquest ús de Moodle com intranet: hem creat un curs del mateix tipus però pels centres de suport al programa a distància.
En aquest cas és una intranet que s'esten pel país ja que els participants són els professors dels diferents centres repartits per Catalunya. També és un curs social que gira al voltant d'un fòrum social amb notícies i novetats i on s'han afegit recursos (documentació comuna) i activitats (a destacar un glossari on les "paraules" duen adjuntes els llistats (en fulls d'Excel) que acompanayen cada tipus diferent de document en paper (avaluacions, proves finals, etc).
Tot just hem començat ara i he de dir que la participació és baixa. Espero que s'animi una mica més a partir del proper trimestre quan iniciarem un procés d'elaboració de documents en grup a través d'un fòrum.
En resposta a Joan Queralt

Re: intranet de centre

per Carles CM -
Hola Joan:

A finals del primer trimestre vaig mostrar interès pel Moodle després d'assistir a una presentació del Josep Guzmán (Bages) que va fer a Callús.
Personalment vaig trobar interessant aquest entorn per usar-lo justament com a intranet.
Fa un curs ja vaig participar en un projecte que es va fer al Bages sobre Plantem un arbre i va ser el meu primer contacte amb el Moodle.
Trobo molt interessant poder-ho treballar a l'escola. Creus que pot ser interessant obrir un espai de comunicació per tota la comunitat educativa? (mestres, alumnes, pares, exalumnes)

Quan disposo d'una mica de temps intento entrar dins l'espai del Moodle i em proposo llegir algun curs per introduir-me, però vaig molt perdut i voldria una mica d'ajuda.

Parteixo de 0 i necessito saber:
.- Baixar-me el programa.
.- On instal.lar-lo i com instal.lar-lo (a l'escola, a casa, en un servidor...).
.- Dissenyar l'entorn amb els continguts.
.- Assignar usuaris.

L'espai a l'xtec per poder treballar amb Moodle ja el tenim demanat.

.- Quin FTP necessito? (he vist en una novetat que comentes que ara no hi ha tants problemes ja que amb un FTP normal es pot pujar la informació i que abans era molt més complicat).

Ja veus, Joan, que necessito molta ajuda, però creus que em pots donar un cop de mà?

Vaig rebre la informació de la trobada a Barcelona, però entre que encara no sé com va i altres compromisos d'aquelles dates vaig decidir deixar-ho per una altra ocasió. Realment crec que una trobada presencial entre els diferents usuaris ha de ser molt enriquidor.

Fins aviat

Carles Codina
CEIP Joventut - Callús