22 .  Философия на Moodle

   Проектът Moodle и перспективите за неговото развитие почиват на една интересна философия на обучението, която накратко може да се нарече "социална конструктивна педагогика". ( Някой колеги вероятно вече са си помислили : " поредната безсмислица от областта на приложение на програмното осигуряване в областта на образованието " и ще се хванат за мишката , но, моля Ви , проявете търпение и прочетете статията докрай – това може да се окаже полезно за всяка област на човешкото познание !).

   Работейки само с прости термини и обяснявайки само четири понятия , криещи се зад тази дефиниция , ще се опитаме да обясним на “прост Български език” какво означава “социална конструктивна педагогика” . Забележете , ч е всяко от понятията представлява мнение формирано в резултат на множество проведени изследвания , а защо това не е достатъчно убедително- вече споменахме .

   Ако тези понятия са нови за вас , тогава е много вероятно , отначало тези идеи да ви изглеждат сложни и неразбираеми . Прочетете ги внимателно и си припомнете вашия личен опит при изучаването на нещо ново .

Последно модифициране: неделя, 3 октомври 2010, 19:21