8. Форум. Средства за асинхронна комуникация в Moodle

   В Moodle са налични различни форуми. Има модули, достъпни единствено за учителите, такива за новини свързани с курсовете в системата както и форуми, достъпни за всички потребители на сайта. Всички съобщения във форумите показват снимката на потребителя, който го е публикувал. Приложените графични изображения се показват наред със самия текст на съобщението.

   Дискусиите могат да бъдат разглеждани в плосък или дървовиден режим както и от най-новите към най-старите или обратно. Отделните потребители могат да се абонират за различни форуми, за да могат да получават копия от съобщенията, публикувани там в своята електронна поща. Възможно е учителите да направят абонирането за форумите задължително за всички курсисти.

   Те могат и да забранят отговарянето на някои теми във форума, например когато става дума за съобщения. Учителите също могат да преместват дискусионните теми между различните форуми. Има възможност да се използват рейтинги, например за най –популярна тема. Ако те бъдат използвани валидността им може да бъде ограничена до определена дата.

Последно модифициране: неделя, 3 октомври 2010, 19:21