Activities: Mediasite Content Module for Moodle

mod_mediasite
Maintained by Picture of David Kalsbeek David Kalsbeek, Picture of LaShunda Manly LaShunda Manly, Picture of Justin Norman Justin Norman, Picture of Sophia Peterson Sophia Peterson
Integrate Mediasite content in a Moodle course.
87 sites
229 downloads
4 fans

This activity module allows an instructor to link to secured Mediasite content from within a Moodle course. Automatically record, upload and publish any video lecture to Moodle for students to watch on any device

  • Securely stream live and on-demand within Moodle
  • Keep students engaged with interactivity tools and advanced search
  • Support single sign-on (SSO)
  • Analytics track all viewing activity based on student logins

This module requires Mediasite 7.0.28 or later.

Screenshots

Screenshot #0
Screenshot #1

Contributors

Picture of David Kalsbeek
David Kalsbeek (Lead maintainer): Lead
Picture of LaShunda Manly
LaShunda Manly: Documentation Author
Please login to view contributors details and/or to contact them

Comments RSS

Show comments
  • Picture of Matt Petro
    Wed, 17 Sep 2014, 10:14 PM
    We have found that for courses with many mediasite activities, the course mod info cache takes an unreasonably long time to rebuild (~1 second per activity.) The result is very sluggish editing of course content.

    As a work around, one can rename the function mediasite_get_coursemodule_info to, e.g., mediasite_get_coursemodule_info_disabled.
  • Picture of Jeremy Bascom
    Wed, 3 Dec 2014, 1:13 AM
    Any updates for 2.8? New LTI methods? Working Backup?
  • Picture of Jeremy Bascom
    Tue, 10 Feb 2015, 6:42 AM
    Just attempted an upgrade to this and got an error:
    mod_mediasite Cannot downgrade mod_mediasite from 2014042900 to . More information about this error Debug info: Error code: cannotdowngrade Stack trace: line 262 of \lib\upgradelib.php: downgrade_exception thrown line 250 of \mod\mediasite\db\upgrade.php: call to upgrade_mod_savepoint() line 697 of \lib\upgradelib.php: call to xmldb_mediasite_upgrade() line 420 of \lib\upgradelib.php: call to upgrade_plugins_modules() line 1615 of \lib\upgradelib.php: call to upgrade_plugins() line 434 of \admin\index.php: call to upgrade_noncore()


    Anybody else attempted an upgrade and got that ?
  • Picture of Dimitri Vorona
    Wed, 25 Feb 2015, 10:57 PM
    @Jeremy Bascom

    Check version.php, there should be an entry $plugin->version=2015012800; If it's not there, add it.
  • Picture of Matt Petro
    Thu, 11 Jun 2015, 1:16 PM
    I'd like to thank the developers for adding backup and restore to the latest version for 2.8. That's been a long-standing need for us. There's one issue though: the backup and restore process does not try to restore to the correct mediasite server. So mediasite content for server 1 (i.e. database id 1) always restores to server 1 on any moodle site. It wouldn't be hard to store the server url in the backup and at least try to restore to the same url, or to fail the restore. This is not generally a problem for same-site restores.
  • Picture of Matt Petro
    Thu, 11 Jun 2015, 1:17 PM
    Many of the CSS selectors in this module are not scoped correctly and affect other parts of moodle. For example, site-wide form labels will get a "float: left" which messes up some of the backup forms. We've added .path-mod-mediasite to the beginning of many of the selectors in styles.css to fix the problem.
  • Picture of MYasar Ozden
    Wed, 28 Oct 2015, 7:29 PM
    when i install mediasite (2.7) onto moodle 2.9.2 it results "disabled" and i can not enable this plugin. How do i overcome this problem. thanks
  • Picture of Rex Lorenzo
    Wed, 27 Jul 2016, 6:04 AM
    Just a note, we had to comment out some styles in the style.css file for this plugin because it was messing with the css elements of our site.

    Note that this plugin has some generic styles, such as:
    .fitemtitle label { float: left; white-space: nowrap; }
    .felement .fcheckbox label { float: left; }

    In the next version if you can prefix these styles with your plugin's unique plugin id that would be better.
  • Picture of Rex Lorenzo
    Thu, 10 Nov 2016, 3:24 AM
    The latest plugin version (2016072200) breaks Behat/PHPunit test setup. The error is:

    !!! Exception - Notice: Undefined index: REQUEST_URI in [dirroot]/mod/mediasite/settings.php on line 11 !!!

    The patch was to add an isset($_SERVER["REQUEST_URI"]) check before using that variable.
  • Picture of Rex Lorenzo
    Thu, 10 Nov 2016, 3:40 AM
    The error I reported above was because of a change introduced in Moodle 3.1.2, MDL-46514. It is now throwing PHP notices as fatal exceptions
  • Picture of Edwidge Fabre
    Wed, 11 Jan 2017, 9:14 PM
    Hello everyone,

    I just wanted to report that it seems this module is no longer compatible with Moodle v3.2+ However if someone does find a way to get it to work please do share the knowledge.
  • me :)
    Fri, 13 Jan 2017, 1:42 AM
    It looks like the plugin isn't compatible with an Oracle database backend; one of the columns in the "mediasite" table is named "mode" which is a reserved Oracle keyword : http://docs.oracle.com/cd/A58617_01/server.804/a58225/ap_keywd.htm

    So when the plugin tries to do, for example:

    INSERT INTO m_mediasite(mode,name,description,openaspopup,course,siteid,resourcetype,resourceid,recorddateutc,presenters,tags,launchurl)
    VALUES ('PlayerOnly','Test','fred','1','2144',1,'Presentation','78859151dff54eaeaa483b7af91eb1d21d','1464238800','Default Presenter','', 'undefined')

    it errors out with the message "ORA-00928: missing SELECT keyword"

    But if you remove the "mode" column and value, it inserts successfully.



    Also, it appears that the description column is non-nullable on the table side, but this isn't checked on the UX side, so this would also cause errors.


    We're using version 2016072200, v7.0
  • Picture of Clinton Lee
    Thu, 27 Jul 2017, 5:55 AM
    Has anyone gotten the content module to work with guest access? We're on Moodle 3.3+ (20170525).
  • Picture of Justin Norman
    Wed, 2 Aug 2017, 5:07 AM
    I would like to point out to all Mediasite users looking for support here that the Mediasite Community (community.sonicfoundry.com) is active with a number of Moodle users, and questions can be directed there as well. If you are looking for technical support from Sonic Foundry, please visit support.sonicfoundry.com.
  • Picture of W Roes
    Tue, 21 Nov 2017, 6:18 PM
    This version still has an error on line 107 of lib.php in mediasite_get_coursemodule_info:

    $lti = $DB->get_record('mediasite_sites', array('id' => $mediasite->siteid), $fields = '*', $strictness = MUST_EXIST);

    I guess it's just a copy-paste mistake, but please change this to:

    $lti = $DB->get_record('mediasite_sites', array('id' => $mediasite->siteid));

    For some reason $mediasite->siteid often comes back with a value of -1 and the above throws a nasty exception preventing you from entering the course altogether.
1 2
Please login to post comments