Your Moodle version

Activities: Mediasite Content Module

mod_mediasite
Maintained by Picture of David Kalsbeek David Kalsbeek, Picture of LaShunda Manly LaShunda Manly
Integrate Mediasite content in a Moodle course.
7k
87
2

This activity module allows an instructor to link to secured Mediasite content from within a Moodle course. Automatically record, upload and publish any video lecture to Moodle for students to watch on any device

  • Securely stream live and on-demand within Moodle
  • Keep students engaged with interactivity tools and advanced search
  • Support single sign-on (SSO)
  • Analytics track all viewing activity based on student logins

This module requires Mediasite 5.0.1 or later.

Screenshots

Screenshot #0

Contributors

Picture of David Kalsbeek
David Kalsbeek (Lead maintainer): Lead
Picture of LaShunda Manly
LaShunda Manly: Documentation Author
Please login to view contributors details and/or to contact them

Comments RSS

Show comments
  • Picture of Domingo Iglesias
    Thu, Jun 20, 2013, 8:56 PM
    Hello

    we have tried on 2.4.4 and it does not work (for us)
    For example when going to edit in a course, we get the following messages:

    The module mediasite does not define the standard capability
    mod/mediasite:addinstance
    line 3454 of /course/lib.php: call to debugging()
    line 1900 of /course/lib.php: call to course_allowed_module()
    line 1768 of /course/lib.php: call to get_module_metadata()
    line 682 of /course/format/renderer.php: call to print_section_add_menus()
    line 56 of /course/format/topics/format.php: call to
    format_section_renderer_base->print_multiple_section_page()
    line 276 of /course/view.php: call to require()

    When enabling the check "Search for mediasite content".

    Coding problem: $PAGE->context was not set. You may have forgotten to call require_login() or $PAGE->set_context(). The page may not display correctly as a result
    line 450 of /lib/pagelib.php: call to debugging()
    line 717 of /lib/pagelib.php: call to moodle_page->magic_get_context()
    line 1290 of /lib/weblib.php: call to moodle_page->__get()
    line 1073 of /lib/pagelib.php: call to format_string()
    line 1210 of /lib/deprecatedlib.php: call to moodle_page->set_title()
    line 77 of /mod/mediasite/search.php: call to print_header()
    line 14 of /mod/mediasite/search.php: call to html_header()

    And also when returning the search request:

    Notice: Undefined property: stdClass::$UserTicket in /moodle/mod/mediasite/edasclient.php on line 202
    Notice: Undefined property: stdClass::$Presentations in /moodle/mod/mediasite/edasclient.php on line 543
    Notice: Trying to get property of non-object in /moodle/mod/mediasite/edasclient.php on line 543
    No results were found matching your search.

    Any ideas?

    Thanks!

  • Picture of Maarten H
    Fri, Jul 19, 2013, 11:54 PM
    We are running this plugin (2.x (Build: 2012032900) successfully in combination with Moodle 2.5.1 and Mediasite Server 6.1.9.
  • Picture of Jeremy Bascom
    Sat, May 31, 2014, 12:07 AM
    This plugin version 20140429 causes errors in the backup restore/import routines in moodle

    see https://tracker.moodle.org/browse/MDL-45717
  • Picture of Jeremy Bascom
    Sat, May 31, 2014, 12:09 AM
    running clean test environment of latest moodle 2.7
  • David
    Mon, Jun 30, 2014, 10:02 PM
    On making a backup with this module installed we get the following warning: PHP Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'backup_mediasite_activity_task' not found in /backup/moodle2/backup_xml_transformer.class.php on line 125

    Additionally this corrupts the backup, resulting in an only partially restored course when restoring the produced backup.
  • David
    Mon, Jun 30, 2014, 10:04 PM
    From the code directory it seems that the module has no backup functionality at all. The entire /backup folder is not present in the mediasite directory.
  • Picture of David Kalsbeek
    Mon, Jun 30, 2014, 10:10 PM
    Thanks David Bezemer for the continued investigation. I'll file a bug for our next release.
  • Picture of Matt Petro
    Thu, Jul 17, 2014, 2:54 AM
    The en language file contains a duplicate entry for invalidURL/invalidurl (different cases) which causes a DB error when customizing the 'en' language pack. The DB error is due to a unique index constraint on a case-insensive field.
  • Picture of Domingo Iglesias
    Fri, Jul 18, 2014, 8:20 PM
    Hi all,
    We have recently installed the lastest version of the plugin on moodle 2.6.2 and mediasite 6.1.13
    The "user" functionality seems to work fine: no errors nor warnings with debug enabled, but there are some errors related with "admin" functionality.
    When going to site / administration / pluggins / activity modules / manage activities, we find that when we follow the link "settings" of the "Mediastite Content" activity that appears in the list (/admin/settings.php?section=modsettingmediasite ) the following error appears:
    "Section Error"
    Debug info:
    Error code: sectionerror
    Stack trace:
    - line 485 of /lib/setuplib.php: moodle exception thrown
    - line 23 of /admin/settings.php: call to print_error()

    Also, when we follow the link to “Mediasite content” from the entry in “activity modules” , the link points to /mod/mediasite/site/configuration.php.
    Is there any reason to call diferent urls (/mod/mediasite/site/configuration.php and (/admin/settings.php?section=modsettingmediasite) for the same thing?
    Thanks in advance!
    PD. We have also found the problem with the backup.
  • Picture of Matt Petro
    Wed, Sep 17, 2014, 10:14 PM
    We have found that for courses with many mediasite activities, the course mod info cache takes an unreasonably long time to rebuild (~1 second per activity.) The result is very sluggish editing of course content.

    As a work around, one can rename the function mediasite_get_coursemodule_info to, e.g., mediasite_get_coursemodule_info_disabled.
  • Picture of Jeremy Bascom
    Wed, Dec 3, 2014, 1:13 AM
    Any updates for 2.8? New LTI methods? Working Backup?
  • Picture of Jeremy Bascom
    Tue, Feb 10, 2015, 6:42 AM
    Just attempted an upgrade to this and got an error:
    mod_mediasite Cannot downgrade mod_mediasite from 2014042900 to . More information about this error Debug info: Error code: cannotdowngrade Stack trace: line 262 of \lib\upgradelib.php: downgrade_exception thrown line 250 of \mod\mediasite\db\upgrade.php: call to upgrade_mod_savepoint() line 697 of \lib\upgradelib.php: call to xmldb_mediasite_upgrade() line 420 of \lib\upgradelib.php: call to upgrade_plugins_modules() line 1615 of \lib\upgradelib.php: call to upgrade_plugins() line 434 of \admin\index.php: call to upgrade_noncore()


    Anybody else attempted an upgrade and got that ?
  • Picture of Dimitri Vorona
    Wed, Feb 25, 2015, 10:57 PM
    @Jeremy Bascom

    Check version.php, there should be an entry $plugin->version=2015012800; If it's not there, add it.
  • Picture of Matt Petro
    Thu, Jun 11, 2015, 1:16 PM
    I'd like to thank the developers for adding backup and restore to the latest version for 2.8. That's been a long-standing need for us. There's one issue though: the backup and restore process does not try to restore to the correct mediasite server. So mediasite content for server 1 (i.e. database id 1) always restores to server 1 on any moodle site. It wouldn't be hard to store the server url in the backup and at least try to restore to the same url, or to fail the restore. This is not generally a problem for same-site restores.
  • Picture of Matt Petro
    Thu, Jun 11, 2015, 1:17 PM
    Many of the CSS selectors in this module are not scoped correctly and affect other parts of moodle. For example, site-wide form labels will get a "float: left" which messes up some of the backup forms. We've added .path-mod-mediasite to the beginning of many of the selectors in styles.css to fix the problem.
1 2
Please login to post comments