Your Moodle version

Blocks: Quickmail

block_quickmail
Maintained by Picture of Buddy Ethridge Buddy Ethridge, Picture of jason peak jason peak, Picture of Robert Russo Robert Russo, Picture of David Elliott David Elliott
A block that provides selective, bulk emailing within courses. Developed by LSU.
104k
4
Moodle 2.1, 2.2, 2.3

Quickmail is a block that provides selective, bulk emailing within courses.

Features

  • Multiple attachments
  • Drafts
  • Signatures
  • Filter by Role
  • Filter by Groups
  • Optionally allow Students to email people within their group.

License

Quickmail adopts the same license that Moodle does.

Authors

Quickmail was developed at Louisiana State University.

Screenshots

Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot

Contributors

Picture of Buddy Ethridge
Buddy Ethridge (Lead maintainer)
Picture of Philip Cali
Philip Cali: Former Lead Developer
Please login to view contributors details and/or to contact them

Comments RSS

Show comments
  • Picture of wael tarek
    Sun, Mar 15, 2015, 4:23 PM
    when I try to install this plug in I get the following error
    error/tool installaddon/err curl http code

    any help?
  • Picture of David Elliott
    Wed, Mar 18, 2015, 3:00 AM
    Hello @wael tarek , Can you tell me exactly what you were doing when you got that error?
  • Picture of David Elliott
    Wed, Mar 18, 2015, 3:01 AM
    To Matthew and Robin, As far as I know it works fine in 2.8, please let me know if you find a bug. I have used it and tested it on 2.8, but only in a test environment and not in an actual live instance.
  • Picture of David Elliott
    Wed, Mar 18, 2015, 3:01 AM
    To Matthew and Robin, As far as I know it works fine in 2.8, please let me know if you find a bug. I have used it and tested it on 2.8, but only in a test environment and not in an actual live instance.
  • Picture of Bei Chapman
    Wed, Apr 15, 2015, 3:56 AM
    Hello, I am testing quickmail (version=2015122912) in my 2.8.3 environment. Everything works however the restore with the quickmail history fails with the following error. Please note, my moodle is using Oracle at the backend.

    Debug info: ORA-01722: invalid number
    SELECT * FROM m_029D826700013 WHERE backupid = :o_backupid AND itemname = :o_itemname AND itemid = :o_itemid
    [array (
    'o_backupid' => '7acf23bd032e1509b69f5a03fb2db73b',
    'o_itemname' => 'user',
    'o_itemid' => '',
    )]
    Error code: dmlreadexception

    Any idea why and how to fix it?

    Thanks,
    Bei
  • Picture of David Elliott
    Wed, Apr 15, 2015, 4:05 AM
    @Bei Chapman, I do not know why, but will try to recreate it on my server. I have tested with 2.8 though and did not get an error like that. I use MySQL but there's no DB code in the restore files that isnt just DBA Moodle function calls. So it shouldn't matter. I'll look into it but it may be awhile, please let me know if you end up fixing it. If you can, it'd be helpful to know exactly which step in the restore process it fails on, perhaps even a screen shot, and also try it without the history option on and off, with the settings option on and off, and see which permutations throw the error.
  • Picture of Howard Miller
    Wed, Apr 15, 2015, 10:07 PM
    Just noting that the download zip files have obviously been done on OSX and are stuffed full of __MACOSX directories which is a bit annoying. You might want to sort this (direct link to Github zip download maybe).
  • Picture of David Elliott
    Thu, Apr 16, 2015, 12:09 AM
    There is a 1.5.1 version without MacOSX dirs now. Thanks.
  • Ricardo Caiado
    Thu, Apr 16, 2015, 3:55 AM
    Version 1.5.1? https://moodle.org/plugins/download.php/8377/block_quickmail_moodle28_2014042915.zip


    version.php:

    $plugin->version = 2014042914;
    $plugin->requires = 2013051400;
    $plugin->release = "v1.5.0";
    $plugin->maturity = MATURITY_STABLE;
  • Picture of David Elliott
    Thu, Apr 16, 2015, 4:49 AM
    @Ricardo , what is your question? The 1.5.1 version is just the 1.5.0 version without the auto directories mac osx puts in things occasionally. If it doesn't work correctly use 1.5.0
  • Ricardo Caiado
    Thu, Apr 16, 2015, 5:58 AM
    I updated my server with this package (1.5.1), but the notification area keeps saying there is a new version "1.5.1" available.

    "$plugin->version = 2014042914;"

    The file I downloaded is "...2014042915.zip"

  • Ricardo Caiado
    Thu, Apr 16, 2015, 11:25 PM
    The "version.php" included in this package ("block_quickmail_moodle28_2014042915.zip") says it's version "1.5.0", not "1.5.1"

    version.php:

    $plugin->version = 2014042914;
    $plugin->requires = 2013051400;
    $plugin->release = "v1.5.0";
    $plugin->maturity = MATURITY_STABLE;

  • Picture of Bei Chapman
    Fri, Apr 17, 2015, 2:38 AM
    Hi David,

    Sorry for the late response from my end. I spent last couple of days testing out various combination of backup and restore, with or without the user date and quickmail history, from one server to another server etc.

    Good news ... the newer version of quickmail plugin (2015122912, v1.5.0) is actually working with the backup/restore as expected.

    Bad news ... the ORACLE error 01722 that I ran into is only linked to that particular course. From the error snippet, does 'o_itemid' => '' string means no value to pass in as a parameter? Would that be the problem (because this column is no-null field? If yes, what would cause this no-value?

    So far other courses that I have run all passed the test.

    If you can help me to understand what causes it, I will be in a better position next time.

    Thanks a lot.
    Bei
  • Picture of Blair F.
    Sat, Apr 18, 2015, 1:29 AM
    I get the following error while trying to restore a course WITH Quickmail history set to "yes" (in courses with a history to restore). I'm using Moodle version: 2.6.10 (2013111810) and Quickmail version 2014042915, but the problem existed with 2014022713, as well.

    error/unknown_context_mapping
    More information about this error
    Debug info:
    Error code: unknown_context_mapping
    $a contents: error
    Stack trace:
    • line 887 of /backup/util/dbops/restore_dbops.class.php: restore_dbops_exception thrown
    • line 75 of /blocks/quickmail/backup/moodle2/restore_quickmail_stepslib.php: call to restore_dbops::send_files_to_pool()
    • line 41 of /blocks/quickmail/backup/moodle2/restore_quickmail_stepslib.php: call to restore_quickmail_log_structure_step->process_log()
    • line 137 of /backup/util/plan/restore_structure_step.class.php: call to restore_quickmail_log_structure_step->process_block()
    • line 103 of /backup/util/helper/restore_structure_parser_processor.class.php: call to restore_structure_step->process()
    • line 123 of /backup/util/xml/parser/processors/grouped_parser_processor.class.php: call to restore_structure_parser_processor->dispatch_chunk()
    • line 204 of /backup/util/xml/parser/progressive_parser.class.php: call to grouped_parser_processor->after_path()
    • line 284 of /backup/util/xml/parser/progressive_parser.class.php: call to progressive_parser->inform_end()
    • line ? of unknownfile: call to progressive_parser->end_tag()
    • line 175 of /backup/util/xml/parser/progressive_parser.class.php: call to xml_parse()
    • line 154 of /backup/util/xml/parser/progressive_parser.class.php: call to progressive_parser->parse()
    • line 110 of /backup/util/plan/restore_structure_step.class.php: call to progressive_parser->process()
    • line 181 of /backup/util/plan/base_task.class.php: call to restore_structure_step->execute()
    • line 177 of /backup/util/plan/base_plan.class.php: call to base_task->execute()
    • line 167 of /backup/util/plan/restore_plan.class.php: call to base_plan->execute()
    • line 333 of /backup/controller/restore_controller.class.php: call to restore_plan->execute()
    • line 184 of /backup/util/ui/restore_ui.class.php: call to restore_controller->execute_plan()
    • line 99 of /backup/restore.php: call to restore_ui->execute()

    Thanks, in advance, for your help!
  • Picture of Yong Ra
    Tue, Apr 21, 2015, 11:33 PM
    Has anyone else experienced any issue with upgrade? The plugin manager indicated there is an update, then I tried to install it from there, it keep going back to the click here to install. It never gets updated. I have 2.8.5+ running.

    Thank you.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Please login to post comments