Select Moodle version:

Blocks: Microsoft® Live Services

block_live_services
The Microsoft Live Services Block provides an integration with Windows Live™ Services allowing users to log into courses using their Windows Live ID and display Live Services on a Moodle site. Users can see and create emails and calendar events with Outlook® Live or Windows Live Hotmail®, and access Windows Live Messenger chat, Bing™ search and more within a course.
Maintained by: Picture of MrmsLive Account MrmsLive Account
for Moodle
1.9

Sets

This plugin is part of set Windows Live Services. Plugins from the set work the best when installed together.

Contributors

Picture of MrmsLive Account
MrmsLive Account (Lead maintainer)
Please login to view contributors details and/or to contact them

Comments RSS

Show comments
  • Picture of romano gino
    Fri, Feb 24, 2012, 12:51 PM
    Hi.
    It does not work:
    Debug info: Missing version.php file.
    Stack trace:
    line 601 of /lib/upgradelib.php: plugin_defective_exception thrown
    line 273 of /lib/upgradelib.php: call to upgrade_plugins_blocks()
    line 1440 of /lib/upgradelib.php: call to upgrade_plugins()
    line 269 of /admin/index.php: call to upgrade_noncore()

    Anyway, it is a great effort!!
  • Picture of romano gino
    Fri, Feb 24, 2012, 12:51 PM
    Sorry, I forget the moodle version: 2.2.1.
  • Picture of Alexandros Sigaras
    Fri, Feb 24, 2012, 6:04 PM
    I am having problems with both versions.
    - Moodle 1.9.16
    - Moodle 2.2.1+

    Having read the instructions:
    1. The plugin successfully shows on Modules.
    2. I successfully create an Application ID with a secret Key.
    3. I successfully created an impersonation account via powershell.
    3. Then when I try to add the block:
    a. In the 1.9.16 the add block menu dissapears.
    b. In the 2.2.1+ I receive an error page.

    Furthermore under authentication nothing regarding live id is displayed!

    Ideally I want to enable two simple things:

    1. Turn on the block on both versions.
    2. Authenticate via Windows Live ID (Live@edu)

    Has anyone tried the plugins and has a success story to share?

    Thanks in advance
  • Picture of Alexandros Sigaras
    Sat, Feb 25, 2012, 12:20 AM
    I was able to turn on the block on both versions...
    However the authentication returns me a 500 Internal Error...
    Any ideas on what could be wrong?
  • Picture of Ivan Maldonado
    Tue, Feb 28, 2012, 11:45 PM
    Estimados, yo instale el bloque tal como el bloque anterior... pero al momento de activarlo desaparece...¿alguna pista?

    gracias
  • Its me only
    Sat, Mar 3, 2012, 2:11 PM
    I am also trying to add this block on my moodle but getting same Alexandros sigaras problem
    However the authentication returns me a 500 Internal Error...
  • Picture of Gerrard Shaw
    Mon, Mar 5, 2012, 1:40 AM
    I was having the same problems with it not installing but then noticed the files were encrypted (if you extract them on a Windows machine you'll see the file names are in green).

    I removed the encryption (right click, Properties, Advanced, untick "Encrypt contents to secure data" and apply to all subfiles and folders) then the block installed OK.

    If you're uploading to a Linux server I'd do this on a Windows machine then zip the files back up and then upload using the new archive you just created...

    Haven't tried the authentication yet.
  • Picture of romano gino
    Fri, Mar 9, 2012, 5:20 AM
    Hi

    Again, it does not work for my Moodle 2.2.1

    Debug info: Missing version.php file.
    Stack trace:
    line 601 of /lib/upgradelib.php: plugin_defective_exception thrown
    line 273 of /lib/upgradelib.php: call to upgrade_plugins_blocks()
    line 1440 of /lib/upgradelib.php: call to upgrade_plugins()
    line 269 of /admin/index.php: call to upgrade_noncore()
  • Its me only
    Tue, Mar 20, 2012, 7:01 PM
    ya same here i am also trouble from long time i am frustrated please help me on this windows live services are not work for my Moodle 2.2.1
  • Picture of Craig Schoon
    Thu, Apr 19, 2012, 10:42 PM
    Hi,
    I have it working sort of.. If I log in manual way, the block will give the error of:

    It says Warning: Windows Live ID does not match the authenticated user account.
    how ever when I log in with windows ID as the authentication then the block works.

    So it sort of works for me. Tried on 2.1 and 2.2
  • Picture of Gerrard Shaw
    Tue, Apr 24, 2012, 11:40 PM
    Block and authentication is working for me but one odd bug is that the impersonation account details don't save after being filled in (fields go back to being blank?)
  • Picture of Thomas Catherine
    Thu, May 31, 2012, 6:53 PM
    Please update this plugin to allow it to work side by side with LDAP authentication rather than forcing LiveID authentication. I'd like to use Live Services with Active Directory on Moodle and turn 3 logins (Live, Moodle, AD) into just 1 Single Sign On Active Directory login. Thanks!
  • Picture of António Silva
    Mon, Oct 1, 2012, 7:34 PM
    Please update this plugin to work with moodle 2.3
  • Picture of Dominique` Cave
    Fri, Nov 9, 2012, 10:40 PM
    Will a version be available for 2.3 anytime soon? Very frustrated with this!
Please login to post comments