Ultimo september 2007 : Moodle sniger sig ind i kommunal-aftaler?

Ultimo september 2007 : Moodle sniger sig ind i kommunal-aftaler?

ved Kalle Nielsen -
Antal besvarelser: 0

I sidste måned havde jeg fokus på taktikken 'pull' - altså det at skabe en lokal elæringspraksis ud fra intet, simpelthen ved at installere Moodle og så facilitere andres behov for samarbejds- og vejledningsrum. Der er ingen tvivl om, at det virker, men der er omvendt heller ingen tvivl om, at det er belastende - for det er næppe det man er ansat til at bruge de første ugentlige 37 arbejdstimer til smiler

Næste bakke er så at få 'den nye praksis' ind i organisationsbeskrivelserne. Hvis ovenstående lykkes, så er bakken næppe særlig stejl, for de fleste organisationer har et kæmpe behov for samarbejds-, innovations og læringssystemer som Moodle. Så fornuftsmæssigt er det et simpelt valg, men i praksis er det sværere, for det kræver en ledelses-beslutning om officielt valg af Moodle som intern/ekstern platform. Og ledere vil være splittet - for 'hvorfor er det gratis?'
Hvis man ikke har forstået det idealistiske pædagogiske og medmenneskelige drive, der ligger bag open source systemer som Moodle, så kan det være ualmindeligt svært at forstå.

Men tilbage til organisationsbeskrivelserne: I Randers er e-læring blevet en del af næste års handlingsplaner, og det er vi faktisk rigtigt stolte over og glade for.

Det forløbne års erfaringer med open source løsninger (blog, spørgeskema og elæringssystem) har gjort diverse gratis faciliteter/muligheder til daglig praksis, og det er uden tvivl grunden til, at næste års elærings handingsplaner blot føles som en udvidelse af praksis. Taktikken kan kun anbefales - få installeret Moodle, evt. på et eksternt webhotel, og få systemet i brug, så kommer mange andre ting af sig selv senere.

Vi har en spørgeskema-undersøgelse på trapperne, og håber at kunne vende tilbage med de første resultater herfra i oktober måned.