ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ

by Anna Krassa -
Number of replies: 0
Τί εννοείς φόρμα;
Γιατί αν ψάχνεις ένα μάθημα-πρότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστείς -ως προς τη δομή του- για να φτιάξεις το δικό σου δεν υπάρχει.
Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται πάντα από διάφορους παράγοντες, τί θέλεις να κάνεις, ποια είναι η παιδαγωγική σου άποψη, το περιεχόμενο-αντικείμενο που θέλεις να διδάξεις, σε ποιους απευθύνεσαι, ποιος θα διεξάγει (κι αν) το μάθημα και φυσικά ποιος είναι ο στόχος σου, δηλαδή τί θέλεις να μάθει αυτός που θα παρακολουθήσει το μάθημά σου.
Γενικά δηλαδή, δεν υπάρχουν πατέντες για το σχεδιασμό μαθημάτων. Μία γενική, πολύ γενική δομή (τόσο γενική που τελικά να μη λέει και τίποτα) στην οποία έχω καταλήξει εμπειρικά είναι (σε θεματική ή εβδομαδιαία μορφή) η εξής:

εβδομάδα 0
  • Εισαγωγή στο μάθημα - γενικές πληροφορίες
  • Γενικά εργαλεία/ εργαλεία μαθήματος (γενικά φορουμ, οδηγοί χρήσης, σημαντικές ιστοσελίδες, γλωσσάρια κτλ).
εβδομάδα 1 και όλες οι ενδιάμεσες
  • εισαγωγή στο θέμα της συγκεκριμένης εβδομάδας - εκπαιδευτικοί στόχοι της εβδομάδας (objectives)
  • μαθησιακό/ εκπαιδευτικό περιεχόμενο (content delivering, learning objects)
  • κουίζ/ ασκήσεις
  • σύνοψη - μια λίστα με όσα θα πρέπει να θυμούνται από την εβδομάδα αυτή.
τελευταία εβδομάδα
  • τελική αξιολόγηση/ "εξετάσεις" εφ' όλης της ύλης του μαθήματος
  • έρευνες/ ανάδραση για το τί τους άρεσε και τί δεν τους άρεσε στο μάθημα και κατά πόσο εκπληρώθηκε ο αντικειμενικός σκοπός του μαθήματός σου.
Όπως σου είπα κ πριν αυτό είναι ένα πάαααααααααρα πολύ γενικό πλάνο. Με το οποίο μπορεί κανείς να κάνει άπειρες παραλλαγές, ανάλογα με το τί θέλει να πετύχει.

Για περισσότερες πληροφορίες και προτάσεις, θα πρέπει να γίνεις κι εσύ πιο συγκεκριμένη, π.χ. θα μπορούσες να ξεκινήσεις το μάθημα, όπως εσύ νομίζεις κι έπειτα να ζητήσεις τι γνώμη μας, ή ακόμη καλύτερα τη γνώμη ανθρώπων που δεν έχουν εξοικείωση με το e-learning ή το Moodle για να σου πουν τί προβλήματα αντιμετωπίζουν, ώστε να βελτιώσεις το μάθημά σου. wink

anna

ΥΣ. επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι, εσύ θέλεις να κάνεις πτυχιακή για πληροφορική και όχι για παιδαγωγική ε; Ο ακριβής τίτλος της εργασίας σου ποιος είναι;