Moodle gebruikers in het basisonderwijs

Re: Moodle gebruikers in het basisonderwijs

door Ger Tielemans -
Aantal antwoorden: 0

Teus,

Moodle (en in mindere mate TeLeTOP) bieden de gebruiker een metafoor aan voor het organiseren van een cursus of module: bij TeLeTOP is dat het Rooster, bij Moodle is dat de veel mooiere (week)taak-sectie-ladder: met name door de week als organiserend element te kiezen, stuur je daarmee de docenten ongemerkt dezelfde kant op en oogt het voor studenten "cursus-overstijgend" gelijkvormig en logisch.

Ik was dan ook benieuwd hoe je na het leren kennen van Moodle zou denken over jullie BB (en het bij jullie nieuwe produkt.. Educator)

BB en vele andere ELO's missen namelijk node iets als deze week-taak-set-metafoor: zonder vooraf veel te overleggen en af te spreken bedenkt elke docent daar dan zijn eigen unieke cursus-opzet.

Die zelf bedachte opzet is ook slechts te koppelen aan de activiteiten en bronnen door middel van slimme handmatige weblinks, die bij backups en versie-updates ook weer verloren gaan..

Een andere denkfout is dat menige leverancier denkt een ELO te bezitten als men - los van elkaar(?) - rijtjes bronnen, rijtjes opdrachten en rijtjes forums kan aanbieden.   Slechts enkele van de andere leveranciers onderkennen dit gemis en komen nu pas met een oplossing als de leerlijn-module (Dokeos / It´s Learning)

Voor de middenbouw van basisscholen heb ik ook een variant op de week-taak-kaart gemaakt, de dag-taak-kaart. Die kan maximaal 7 weken per set aan, maar tijdblokken van 5 of 6 weken zijn op een basischool meestal al erg groot.

Bijlage dagkaart2.png
Gemiddelde van de beoordelingen:  -