Forum

 
 
Picture of Daniel Meyrath
Problems with Teacher's Forum after upgrading 1.63 to 1.8
 
Hi,
After upgrading to 1.8 from 1.63, teachers cannot access existing teacher forums (access denied). As admin, you are able to view the headlines of the forum but when you click on them to view the article, you receive an empty page.
When creating new courses, a teacher's forum is NOT set up automatically. When creating one manually, everything works fine including "roles" and viewing articles.
Any help, especially with restoring the forum entries, would be greatly appreciated.
Thanks,
Daniel
 
Average of ratings: -
Picture of Helen Foster
Re: Problems with Teacher's Forum after upgrading 1.63 to 1.8
Group DevelopersGroup Documentation writersGroup Moodle HQGroup Particularly helpful MoodlersGroup Testers
Hi Daniel,

I've observed this bug too and added a report in the tracker - bug MDL-9590. Perhaps you could add more information to help ensure it's quickly fixed.
 
Average of ratings: -
Picture of Daniel Meyrath
Re: Problems with Teacher's Forum after upgrading 1.63 to 1.8
 
I could work around this problem by exporting explicitly each teacher forum from moodle 1.7 after having updated from 1.6. to 1.7 and then importing it into 1.8 with the option "add to existing data". Then deleting the old, not viewable teacher forums and using the new duplicates, which work.
 
Average of ratings: -
Picture of Helen Foster
Re: Problems with Teacher's Forum after upgrading 1.63 to 1.8
Group DevelopersGroup Documentation writersGroup Moodle HQGroup Particularly helpful MoodlersGroup Testers
Please note that this bug has been fixed in Moodle 1.8.1 and 1.9. Thanks Martin! approve
 
Average of ratings: -
Picture of Samuli Karevaara
Re: Problems with Teacher's Forum after upgrading 1.63 to 1.8
Group DevelopersGroup Particularly helpful MoodlersGroup Translators
We are still experiencing this... Using 1.8.2+ from this morning.

Edit: Admins can now see the posts in the legacy Teacher Forums, but the teachers still can not.
 
Average of ratings: -
Picture of Tim Noakes
Re: Problems with Teacher's Forum after upgrading 1.63 to 1.8
 

I am experiencing problems with Teachers accessing Teacher forums on two courses. We are a 1.9.5+ site. Both Teachers are assigned the Teacher Role but when they try to access the Teacher Forums they get Access denied! Any help please?

Many thanks,

Tim Noakes

Moodle Admin.

South Leicestershire College

 
Average of ratings: -
Mary Cooch
Re: Problems with Teacher's Forum after upgrading 1.63 to 1.8
Group Documentation writersGroup Moodle Course Creator Certificate holdersGroup Moodle HQGroup Particularly helpful MoodlersGroup TestersGroup Translators
I'm not sure they have teacher forums anymore in later versions of Moodle -what we tend to do is make a regular forum and hide it with the eye.
 
Average of ratings: -