Доброго дня, шановні колеги, звертаюсь до Вас із такою проблемою. Один із викладачів прагне оформити авторське право на свій курс. Для цього йому потрібен файл із курсом. Той, який ми експортуємо резервною копією, звісно ж, не відкривається без Мудлу. Можливо у вас є рішення, як експортувати курс файлом, або хтось вже стикався з оформленням авторського права. Дякую за допомогу!
Щодо експорту дистанційного курсу
Number of replies: 3Щодо експорту дистанційного курсу
Так і файл docx не відкривається без Word, а mp3, mp4 - без аудіо- і відеоплеєра тощо. Але хіба це заважає оформити авторські права на те, що міститься у цих файлах? Так що зберігайте резервну копію курсу у його природньому форматі.
Є при МОН департамент захисту авторських прав. Його послуги небезкоштовні. Цікаво, хто їм платитиме університет (дуже сумніваюсь) чи сам автор? Хто займатиметься оформленням документів?
Так що не переймайтеся. Зазвичай далі розмов такі справи не рухаються. Але, якщо у вашому випадку буде інакше, то поінформуйте нас.
я зберегла, а юридичний відділ це не влаштовує( кажуть, будуть відправляти у Київ, і якщо службі щось не сподобається, гроші будуть витрачені дарма. Але скажу, що більше нічим допомогти не можу)
Дякую за оперативну відповідь!
Дякую за оперативну відповідь!
Думаю, що крім файла з резервною копією курсу, треба оформляти й інші супровідні документи, загальний опис твору, що підлягає захисту, тощо. В принципі вони можуть взяти під охорону що завгодно. І лише в разі виникнення конфлікту дістануть зі зберігання файл резервної копії курсу й винесуть вердикт. Ви думаєте до цього може дійти?