Detaylı Raporlama

Detaylı Raporlama

yazan serdar tütündü -
Yanıt sayısı: 3

Merhaba Arkadaşlar,

Moodle ile detaylı raporlama hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var. Raporlamada standart olarak isim soyisim ve mail adresi ardından da eğitim başlıklarının tamamlanıp tamamlanmaması ile ilgili sütunlar var. Çoklu yapıda bu kadar veri ile sonuçları analiz etmek çok zor. 

Etkinlik tamamlama raporunu biliyorum. Orada sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki; raporlama sütunları benim istediğim gibi değil. Örneğin; İstediğim şey tam olarak şu;

COMPANY GROUP FUNCTION DIVISION UNIT TEAM TASK BAĞLI YÖNETİCİ
Adı Soyadı 
Şirket Grup Fonksiyon Bölüm Ünite Takım Görevi

Bunu yapabilen bir kayıt ve raporlama eklentisi var mıdır?

Bir de Örneğin;
İş sağlığı Güvenliği eğitimi veriyorum. Zorunlu eğitimler kategorisinde İSG Kategorisi açtım. Ayrı ayrı Sınıflar açarak (tarihlere göre) kişileri sınıfa ekledim. Ancak ben Zorunlu eğitimlerde İSG eğitimini alan toplam kişi raporunu alamıyorum. Sınıf bazlı katılım raporunu etkinlik tamamlama raporundan alabiliyorum. Ancak dediğim gibi 2020 yılında İSG eğitimi alan kişilerin toplamını görebileceğim bir raporlama eklentisi var mıdır? Yani kategori bazında raporlama olacak sanırım. Bununla ilgili bilgisi olan var mıdır?


Şimdiden teşekkürler.



serdar tütündü yanıt olarak

Ynt: Detaylı Raporlama

yazan Halim Asa -
Serdar bey, normalde bu başlıklar moodle a öğrenci kayıt olurken eklenemiyor, siz profil ek alanlarını kullanarak mı bunları oluşturdunuz? Company , Group Function vb....

Eğer profil ek alanlarını oluşturarak yaptıysanız, bunları sql den çekecek bir sorgu kurmak lazım, bende şu anda onu arıyorum, bir önceki mesajımda bu konuyu yazmıştım, sanırım detaylı rapor çekmek için eklenti beklemek yerine sql i öğrenmekten başka bir çaremiz yok gibi geliyor. Yalnız bu konunun Türkiye ye has olduğunu belirtmem gerekli eğitim ölçütlerini rakamla almak moodle da çok sevilen bir konu değil, bu konuyla ilgili uzun bir süre önce (1 yıl olmuş) https://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=398656 şu konuda cevap aramaya çalışmıştım. Ancak @Howard bu konuyla ilgili moodle ın bilgiyi anlayıp anlamadıklarını ölçme yöntemini rakamlara değil aktivitelere gidin demişti.

Gerçekten doğru, ancak biz rakamları seviyoruz, rakamlar endüstride kullanılabilir, ancak eğitimde çok gerekli bir konu olduğunu MEB dahil anlayamadık. İSG eğitimlerinde 90 saat gir diyorlar mühendisinden teknikerine hepsi bazıları makro kurup sabaha kadar bilgisayarı açık bırakıp süre tamamlıyorlar. Sonra başarı bekliyoruz.

Evet garip bir istek bende aynı konuyu araştırıyorum. umarım sorgu kodları ile ilgili eksikliklerimi tamamlayabilirim, konuyu takip edeceğim.
Halim Asa yanıt olarak

Ynt: Detaylı Raporlama

yazan Uğur Feyzullahoğlu -
Eğitim tamamlanma skorları lms'lerin tutuğu özelliklerden dir açık kaynak veya özel yazılım bütüm lms'ler aynı yapıdadır çünkü çoğu LMS dünyada kabul edilen iki standart(scorm ve aicc) üzerinde inşa edilmiştir.

Bu standartlar sayesinde eğitim paketleri lms ile konuşur ve ölçümlenebilir hale gelir.

Eğitim ölçümlemede bir eğitimin süresi ve eğitim tamamlama skoru temeldir. Bilgisayarı açık bırakmak çözüm gibi görünse de detaylı raporlarda eğitim uzmanları o katılımcının aslında eğitimde hile yaptığını farklı teknikler ile kolayca ortaya çıkartabilir.

Moodle raporlar size tam olarak istediğinizi vermez kısıtlıdır. Kurumsal bir firmada bu raporlar çoğu zaman yetersiz kalır bunu için moodle DB yapısını iyi öğrenip php ile kendi özel rapor ekranlarınızı geliştirebilirsiniz yada geliştirebilen bir yerden destek alabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
Uğur Feyzullahoğlu yanıt olarak

Ynt: Detaylı Raporlama

yazan serdar tütündü -
Cevaplar için teşekkür ederim. Raporlama büyük resmi görmek açısından içerisinde bir çok bilgi barındırma özelliğine sahip. Kimin nerede ne kadar vakit geçirdiği, hangi sorularda takıldığı vb. gibi yüzlerce kriter eğitim tasarımlarımızın daha mükemmel hale getirilmesi için temel teşkil ediyor. Açıkçası arayışım bu yüzden. Bir de işin yasal ve kurumsal boyutları var. Onlar da işin içerisine dahil. Dolayısı ile raporlama pek sevmesek de hayatımızın içerisinde olacak gibi duruyor. Kimse parasını ve emeğini sonucunu göremediği bir yatırıma bağlamak istemiyor. Bazen gelişmek için bu kriterleri kullanarak yol açmak gerekiyor. gülüyor Destekleriniz için teşekkür ederim. Konu ile ilgili bir çözüme ulaşabilirsem burada da mutlaka yararlı olması açısından paylaşırım.
Kalın sağlıcakla.