Open forum

Vorm van gamification

 
Foto van Simon Friso
Vorm van gamification
 

Ik ben bezig met het opzetten van een leertraject voor projectmanagers in Moodle. Het is een leertraject van ca. een jaar. Om de managers te motiveren willen we een wedstrijdelement implementeren.

Heeft iemand ervaring met de standaard Moodle functionaliteit Block Activiteitsresultaten of met de plugin Block Ranking? En er uitgebreide documentatie of voorbeelden van.

Wat we ook graag zouden willen is dat we studenten handmatig punten kunnen toekennen op basis van activiteiten die in Moodle niet te meten zijn en die dan wel in de Ranking worden weergegeven kunnen worden. Bijvoorbeeld o.b.v het aantal acquisitiegesprekken dat ze hebben gevoerd. Iemand een idee hoe dit in Moodle geïmplementeerd kan worden?

We maken gebruik van Moodle versie 3.0.x


 
Gemiddelde van de beoordelingen:  -
Foto van Gemma Lesterhuis
Re: Vorm van gamification
 

Hoi Simon,

Geen uitgebreide documentatie voor je. Maar het verschil tussen het blok Activiteitsresultaten en blok Ranking is dat het standaard Moodle blok (Activiteitsresultaten) maar aan 1 activiteit gekoppeld kan worden. En bij blok Ranking kun je per activiteit aangeven hoeveel punten ze krijgen. 


Als je studenten handmatig punten wil toekennen op basis van activiteiten die Moodle niet meet in combinatie met 1 van deze 2 blokken dan kun je gebruik maken van verweesde activiteiten in Moodle. De activiteiten worden dan niet zo zeer zichtbaar voor cursisten maar verschijnen wel in het puntenboek. Je kunt dan handmatig en/of via de activiteit een cijfer geven. Deze zou dan in de ranking ook gezien worden. 

Of de optie Offline grade van de Opdracht activiteit, zie : https://it.umn.edu/moodle-30-32-grade-assignments-offline 


Succes!

Gemma Lesterhuis

 
Gemiddelde van de beoordelingen:  -