Installing and upgrading help

Visualization issue

 
Picture of Claudio Ferraro
Visualization issue
 

Hello all,

I'm beginner about moogle platform smile

I have installed moodle platform on my Raspberry with LAMP server.

I have a visualization issue, I attach a snapshot.

The home page is not loaded correctly and all links in the home page doesn't work. 

For installation I have followed this guide http://docs.moodle.org/24/en/Installing_Moodle (Moodle 2.4 v)

Can you help me?

Thank you


 
Average of ratings: -
Picture of Aditya Kakodkar
Re: Visualization issue
 

Check your config.php file. Make sure that the path to Moodle root folder ($CFG->dirroot), web url ($CFG->wwwroot) and moodledata ($CFG->dataroot) is correct and the webserver has appropriate permissions to access the files.

Regards, Adi

 
Average of ratings: Useful (1)
Picture of Claudio Ferraro
Re: Visualization issue
 

Thank you Aditya

I checked my config.php and the ($CFG->wwwroot) was wrong.

But in my config.php not is ($CFG->dirroot) line. I have to add it? how do I configure it? Can you link me a guide about config.php for moodle 2.4?

 

Claudio

 

 

 
Average of ratings: -
Picture of Visvanath Ratnaweera
Re: Visualization issue
Particularly helpful Moodlers
Hi

$CFG->dirroot is not compulsory.

Since Raspbian is Debian, this might help http://docs.moodle.org/22/en/Installing_Moodle_on_Debian_based_distributions#Install_Moodle. Scroll down for an example config.php file.

BTW, standard Moodle 2.4 is way too heavy for RaspberryPi. See 'smallest moodle 2.3 server' https://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=208201.
 
Average of ratings: -
Picture of Claudio Ferraro
Re: Visualization issue
 

you're right, moodle 2.4 is very slow with RaspberryPi.

 

 

 
Average of ratings: -
Picture of Visvanath Ratnaweera
Re: Visualization issue
Particularly helpful Moodlers
Of course! Possibly due to the severe database load. Did you try 1.9.latest?

Even 1.6 still runs on current Debian. The only change necessary is:
===
Note: MySQL changed the syntax of CREATE TABLE in version 5.5. Instead of TYPE=MyISAM (or InnoDB) now you have write ENGINE=MyISAM. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/myisam-storage-engine.html Moodle 1.6 crashed due to this. The needed changes are recorded in this patch. [???]
http://docs.moodle.org/22/en/Installing_Moodle_on_Debian_based_distributions
===
Sorry, no patch ready yet. You can try a directory wide search and replace.
 
Average of ratings: -