Installation help

Can't find Localhost from my Browser :-(

 
 
Picture of Wrong Socks
Can't find Localhost from my Browser :-(
 

Hi there

I have down loaded Moodle the Windows installation package, unzipped it 'Started Moodle' but when I put 'localHost' or any thing similar in the browser is just says not found.

What am I doing wrong ?

Thanks

 
Average of ratings: -
moi!!! it is what is is...
Re: Can't find Localhost from my Browser :-(
Group Documentation writersGroup Particularly helpful Moodlers

It has been a long time since I used the Xampp package, but it might not be anything you have done. The Xampp package, for me, is not necessarily a good fit, so I dumped it years ago and have never regretted it.

Go to a cmd window and enter  ping 127.0.0.1 and you should get back 4 lines of text that says

Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time=<1ms TTL=128

and a few other lines about the number of packets sent (4) and recieved (4).

If you are not getting any of that, then either the server has not started, my first suggestion, or it has not been installed properly - in which case, you might need to delete everything and start again. It is frustrating, using Xampp for the first time. 

 

 
Average of ratings: -
Picture of Howard Miller
Re: Can't find Localhost from my Browser :-(
Group DevelopersGroup Documentation writersGroup Particularly helpful Moodlers

That doesn't tell you that the web server is running. Just that the machine is retturning ICMP packets. It will probably do that without xampp at all.

 
Average of ratings:Useful (1)