Moodle kullanımı çok zor bir uygulama değildir; joomla öğrenmek kadar kolaydır. Önemli olan eğitim kavramı maalesef.
En basiti; gerçekten bir eğitime ihtiyaç var mı? Eğitim ile hangi sorunlar çözülecek; nasıl bir katma değer sağlayacak? Neden uzaktan eğitim kullanacaksın; uzaktan eğitim kullanırken örgün eğitime göre çıkabliecek sorunları nasıl çözebileceksin vs.
Tüm bu ve bunun gibi soruların cevapları aslında sizi yönlendirecektir. Genelde gözlemlediğim ve yapılan araştırmları incelediğimde sadece eğitimci veya sadece web mastersanız bu konuda başarıya ulaşılamamısıdır.
İllaki web projeleri yapanların uzman eğitimcilerden ders tasarımlarını alması gerekir; uzman eğitimciler ise kendi kendilerine proje gerçekleştirecekseler web masterlardan uzman destek almaları gerekiyor.
Herşeyi yaptınız bitirdiniz; öğrencinin gerçekten öğrenip, öğrenememesi ne olacak peki? Her yapılan hatalı proje ülkemizde uzaktan eğitim kavramına karşı bir engel oluşturmaktadır. Yanlış planlanan projeleri açıkçası bu dengesizlik yüzünden destekleme taraftarı değilim. Bir iş doğru yapılacak ise elimden geleni yaparım.
İnsanların bilgi paylaşması; en basiti bu forumda sorulara yanıt verdiğiniz de, hiçbir zaman dönüt gelmiyor. verdiğiniz cevabı ile puanla değerlendirmiyor kullanıcılar. Bu sefer de sürekli kullanılan taraf olduğunuzu hissediyorsunuz. Bundan dolayı da forumun paylaşım kalitesi düşmektedir.