Merhaba
Moodle sınav ekranını kullanarak öğrencilere sınav yapacağız. Fakat atıyorum 300 soru ekleyip bu 300 sorudan rastgele 30 tanesini sınav başlatan öğrencilerin önüne çıkartacak. Moodle da böyle bir imkan varmıdır? eklenen ve seçilen soruları hem soru bazında yer değiştiriyor ve seçenekleri de yer değiştiriyor. Bu güzel bir yönü ama yukarda söylediğim gibi bir şey var ise çok iyi olacak.
Sınav ekranı random soru getirme
Yanıt sayısı: 2Ynt: Sınav ekranı random soru getirme
bu özellik moodle'da mevcuttur.(300 soru ekleyip bu 300 sorudan rastgele 30 tane seçtirebilirsiniz.)
hatta katagorilere göre soruları ekleyip her bir katagoriden rastgele 5 soru almasını sağlayabilirsiniz.
hatta katagorilere göre soruları ekleyip her bir katagoriden rastgele 5 soru almasını sağlayabilirsiniz.
Ynt: Sınav ekranı random soru getirme
Peki bunun için uğraştım ama olmadı. Şöyle söyleyeyim soruları txt dosyasında oluşturup yüklediğim zaman sınav oluşturduğumda benim bu sorular bu sınavın sorusu olsun dediğim soruları kendi içinde rastgele sıra ile çıkartıyor. Önemli olan 300 sorudan 30 soruyu farklı kategorilerden çekebilmek bizim için. Bunun detayından nasıl yapılacağından bahsederseniz çok memnun olurum.