Arkadaşlar exelearning te matematiksel ifadeleri nasıl yazabilirim. Kurabileceğim her hangi eklenti var mı. Yoksa exe de böyle bir şey yapmak mümkün değil mi?
exelearning te matematiksel ifadeler nasıl yazılır
Yanıt sayısı: 6Ynt: exelearning te matematiksel ifadeler nasıl yazılır
exe learning programında LaTex matematiksel ifade yazım aracı var. Yazı yazarken editörde karekök simgesi görürsünüz resim iconunun hemen sağında. Karekök ikonuna tıklayınca LaTeX editör açılır. LaTeX editör ile yazabilirsiniz.
www.learningtr.com adresinde exe learning ile matematik testi oluşturmak isimli bir video yayınlamıştım. Sanırım halen ulaşabiliniyor.
oluşturduğum test ise Fonksiyonlar
Oluşturduğunuz LaTeX ifadeleri exe learning eğitim paketinizi yayımlarken *. gif olarak dışarı aktarır ve eğitimlerinizi öğrenciler gözlemlerken *.gif resim çağırılır ( bu işlemi exe learning kendisi otomatik yapmaktadır )
www.learningtr.com adresinde exe learning ile matematik testi oluşturmak isimli bir video yayınlamıştım. Sanırım halen ulaşabiliniyor.
oluşturduğum test ise Fonksiyonlar
Oluşturduğunuz LaTeX ifadeleri exe learning eğitim paketinizi yayımlarken *. gif olarak dışarı aktarır ve eğitimlerinizi öğrenciler gözlemlerken *.gif resim çağırılır ( bu işlemi exe learning kendisi otomatik yapmaktadır )
Ynt: exelearning te matematiksel ifadeler nasıl yazılır
Teşekkür ederim. Ama exe nin editörü biraz sade değil mi. Mesela a/b, integral gibi şeyler yazamıyoruz her halde dimi. Bana onlar lazım da
Exe nin LaTeX editörü standart latex editörü yazarsınız herşeyi.
integral için \int_{}^{} ilk parantez alt sınır, ikincisi üst sınır.
örnek bölme: /frac{a}{b} sadece kısaltma kodları bilin fraction = frac= bölme vs.
gerisi standart matematiksel yazım.
LaTeX konusunda siteyi değiştirirken hazırladığım materyalleri kaybettim, haftasonuna kadar yayınlar, adres gönderirim.
şimdilik isterseniz: http://www.matematikaski.com/latex/denklem.php adresindeki latex scripti ile resim olarak eylemi gerçekleştirin ve kodu kopyalayıp Exe LaTeX editöre yapıştırın.
integral için \int_{}^{} ilk parantez alt sınır, ikincisi üst sınır.
örnek bölme: /frac{a}{b} sadece kısaltma kodları bilin fraction = frac= bölme vs.
gerisi standart matematiksel yazım.
LaTeX konusunda siteyi değiştirirken hazırladığım materyalleri kaybettim, haftasonuna kadar yayınlar, adres gönderirim.
şimdilik isterseniz: http://www.matematikaski.com/latex/denklem.php adresindeki latex scripti ile resim olarak eylemi gerçekleştirin ve kodu kopyalayıp Exe LaTeX editöre yapıştırın.
İlginiz için teşekkür ederim
Merhaba arkadaşlar,
Moodle Download da DragMath Equation Editor var indirip moodle klasörünüzdeki
ilgili yere atın ve moodle içine entegre edin. Açıklamalar ingilizce ama rahatlıkla anlarsınız. Ben siteme koydum. Görüntüsü aşağıda. Yapamayan benimle iletişim kurabilir. www.55hocam.com
Teşşekkür ederim hocam hallettim