Moodle, Zip PHP eklentisini gerektirir. Info-ZIP dosyaları veya PclZip kütüphanesi artık kullanılmamaktadır.
ben bu eklentiyi nasıl kuracağım bilmiyorum. zaten modüllerde bulamadım. yardım lütfen
Moodle 2 için PHP5 yapılandırması: ./configure --with-apxs2=/usr/sbin/apxs --enable-mbstring --with-mysql=/usr --with-pear --enable-sockets --with-gd --with-jpeg-dir=/usr --with-ttf --with-freetype-dir=/usr --with-zlib-dir=/usr --with-iconv --with-curl --with-openssl --with-mysqli --enable-soap --with-xmlrpc --enable-zip Kaynak: http://docs.moodle.org/en/admin/environment/php_extension/zip Bu da benim PHP ayarım: './configure' '--enable-zip' '--enable-libxml' '--with-pcre-regex=yes' '--enable-versioning' '--enable-memory-limit' '--with-layout=GNU' '--with-config-file-scan-dir=/usr/local/etc/php' '--with-pear' '--enable-sockets' '--enable-calendar' '--enable-mbstring' '--with-iconv=/usr/local' '--enable-xml' '--with-libxml-dir=/usr/local' '--enable-reflection' '--enable-spl' '--enable-sysvsem' '--enable-sysvshm' '--with-mysql=/usr/local' '--with-openssl' '--with-zlib-dir=/usr' '--with-dom' '--with-dom-xslt' '--with-dom-exslt' '--with-zlib' '--with-gd=/usr/local' '--with-ttf=/usr/local' '--with-jpeg-dir=/usr/local' '--with-png-dir=/usr/local' '--with-freetype-dir=/usr/local' '--with-curl=/usr/local' '--with-ldap=/usr/local' '--enable-wddx' '--enable-soap' '--program-prefix=' '--disable-cgi' '--with-apxs=/usr/local/sbin/apxs' '--with-regex=php' '--with-zend-vm=CALL' '--disable-ipv6' '--prefix=/usr/local' '--mandir=/usr/local/man' '--infodir=/usr/local/info/' '--build=i386-portbld-freebsd7.1' Ayrıca bazı modülleri de kurdum: php5-imap (POP3 yetkilendirmesi için) php5-ldap (LDAP yetkilendirmesi için) php5-mssql (Öğrenci işleri MSSQL yetkilendirmesi için) php5-xmlrpc (Moodle networking için, başka moodle sitelerinden dersler alıyoruz)
bu kodlar nereye çazılıyor dosyayı neerde bulucagım bilgilendirirseniz sewinirim moodle yeni kuruyorum
Selçuk Bey kodları ancak server sahibi ekleyebilir. Linux işletim sisteminizdeki kurulu php uygulamanıze ekliyorsunuz.