Moodle Grup Yapısının Çalışması
Yanıt sayısı: 4
Merhaba Moodle'da ders tanımladıktan sonra o derse ait grup tanımlaması yapıyorum. Sonrasında bu gruba öğrencileri ekliyorum. Moodle'da grup tanımlaması yapmadığım derslerde var. Tahminime göre gruba dahil olmayan bir öğrenci grup oluşturduğum dersleri görmemeli ama gruba dahil olmayan öğrenci şifresi ile sisteme giriş yaptığımda bu öğrenci grup yapılan ders dahil olmak üzere tüm dersleri görüyor. Grup yapısının çalışmasıyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
Ynt: Moodle Grup Yapısının Çalışması
Merhaba Yasin Bey, ders eklerken grup sekmesinin yardımını okudun mu, orada yeterince açıklama yapıldığı kanısındayım.
Evet, Grup Modu ve grup modu zorunlu yardım dökümanlarını okudum. Ama orada bahsedilen şekliyle uygulamayı gerçekleştiremedim. Benim burada yapmak istediğim A Grubu ile ilişkilendirilen Dersleri B grubuna dahil olan kullanıcılar görmesin. B Grubu ile ilişkilendirilen dersleri A grubuna dahil olan kullanıcılar görmesin şeklinde. Yani bir kullanıcıya ve/veya kullanıcı grubuna ders ataması. Eğer bu şekilde bir çalışma için gruplamayı tarif edebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
bu konu hakkında bende sıkıntı çekiyorum. acaba bunun ile ilgili bize yardım etmiyecekmisiniz? ilgili ve bilgili kullanıcılardan yardım bekliyoruz. iyi paylaşımlar.
Serdar özellikle senin için bu soru altında da cevap yazıyorum.
learningtr adresinde sanırım cuma günü bu konunun anlatımı yapacagım. Cuma gününe kadar uygulama eğitimlerini bitirmiş yayınlmıs olacagım. Pardon cuma akşam 20:00 ye kadar.
47. haftadan itibaren biraz daha uzaktan eğitim teorisine , ileri moodle eğitimlerine, uzaktan eğitim metadolijisine başlayacagım. bu dersleri 2 gunde 1 ekleyecegim, bu derslerde 48. haftanın sonunda 30-11-2008 de tamamlanmıs olacak.
Grup ayarlarını cuma saat 11:00 den itibaren sitede detayını bulabileceksin.
Bu işler yüzünden matematikçiyken eğitimci; eğitimciyken programcı oldum çıktım.
learningtr adresinde sanırım cuma günü bu konunun anlatımı yapacagım. Cuma gününe kadar uygulama eğitimlerini bitirmiş yayınlmıs olacagım. Pardon cuma akşam 20:00 ye kadar.
47. haftadan itibaren biraz daha uzaktan eğitim teorisine , ileri moodle eğitimlerine, uzaktan eğitim metadolijisine başlayacagım. bu dersleri 2 gunde 1 ekleyecegim, bu derslerde 48. haftanın sonunda 30-11-2008 de tamamlanmıs olacak.
Grup ayarlarını cuma saat 11:00 den itibaren sitede detayını bulabileceksin.
Bu işler yüzünden matematikçiyken eğitimci; eğitimciyken programcı oldum çıktım.